How to ensure good tractor tyre maintenance

İyi bir traktör lastik bakımı nasıl sağlanır

T&T Tests Prepa (8).jpg

İyi bir traktör lastik bakımı nasıl sağlanır

Traktör lastik bakımı birkaç nedenden ötürü önemlidir. Sadece kullanıcıların güvenliğini sağlamakla kalmaz, aynı zamanda sizi gereksiz masraflardan da kurtarır. Uzmanlarımız, traktörünüzün lastiklerini iyi durumda tutmak için yapmanız gereken basit işlemleri açıklıyor. 

ÖZET:

Önlem için basit lastik bakımı

Bu basit önleyici tedbirler oldukça basit olup işinizi durma noktasına getirebilecek araç aksaklıkları gibi sıkıntılardan kaçınmanıza yardımcı olabilir. Lastik bakımı, aksi halde erken değiştirme gerektirecek erken aşınmayı önleyerek lastiklerinizin daha uzun sürela dayanmasını sağlar

Lastik bakımına ilişkin 1 numaralı ipucu: hava basınçlarını düzenli olarak kontrol edin 

Lastik basıncı, lastiklerin düzgün çalışması ve uzun ömürlü olmasında önemli olduğu için yazılarımızda tekrarlanan bir konudur. 

Bu, lastik bakımı hususunda ilk tavsiyemizdir. Kalibre edilmiş bir basınç göstergesi veya varsa CTIS (Merkezi Lastik Şişirme Sistemi) ile basınçlarını düzenli olarak kontrol ettiğinizden emin olun. 

Optimum lastik basıncının tarım araçlarınızın yüküne ve hızına göre ayarlanması gerektiğini unutmayın. Lastik basıncı hakkındaki yazılarımız veya çevrimiçi aracımız “MICHELIN Agropressure” gerektiğinde bunları belirlemenize yardımcı olacaktır. 

Check tyre pressure regularly

Lastik basıncını düzenli olarak kontrol edin

Lastik basıncı ne zaman kontrol edilmeli? 

Zaman içinde doğal bir hava kaybının kaçınılmaz olduğu göz önüne alındığında (lastik ne olursa olsun), lastiklerinizin basıncını ayda bir kez veya ekipmanı her değiştirdiğinizde kontrol etmenizi öneririz, çünkü yükteki herhangi bir fark, basıncın ayarlanması gerektiği anlamına gelir. 

Lastikleriniz su ile ağırlaştığında hava hacmi dolaylı olarak azalır, bu da daha az lastik basıncı anlamına gelir: bu nedenle bu durumda lastiklerinizin basıncını sık sık takip etmeniz oldukça önemlidir.  

Yeterince şişirilmemiş lastiklerle çalışmanız riski, lastiklere aşırı yük yüklenmesine ve bunların erken aşınmalarına ve onları erken değiştirmenize ve bunun sonucunda maliyetleriniz üzerinde belirli bir etkiye yol açacaktır. 

Lastik bakımına ilişkin 2 numaralı ipucu: onları düzenli olarak kontrol edin 

Araç bakımı, lastiklerinizin durumunu kontrol etmek için iyi bir fırsattır.

Lastiklerinizin basıncını kontrol etmeden önce, onların genel durumunu herhangi bir deformasyon (şişkinlik, kesik, çatlama vb.) olup olmadığı yönünden kontrol etmenizi öneririz. 

Bu önemli bir kontroldür, çünkü daha da kötüye gitmeden önce ciddi bir anormallik tespit ederseniz, hızlı bir onarım önemli maliyetlerden tasarruf etmenizi sağlayabilir.

Lastiklerinizde endişe verici bir hasar fark ederseniz veya herhangi bir şüphenizin olması durumunda, lütfen durumu tavsiye için lastik uzmanınıza bildirin

Inspect your tractor tyres regularly

Traktörünüzün lastiklerini düzenli olarak kontrol edin

T&T Tests Prepa (1).jpg

Düzensiz aşınma konusunda ne yapılabilir? 

Lastiklerin sadece bir tarafında belirgin bir aşınma fark ederseniz, bunları tarım aracı lastiği uzmanınıza göstermekten çekinmeyin. Düzensiz aşınma, aracınızın hizalamasındaki bir sorundan kaynaklanabilir, bu durumda ayar yapılması gerekecektir.  

Bazı durumlarda, sağ/sol lastiklerin yerini değiştirmek, aşınmalarını eşitlemeye yardımcı olur ve böylece uzun ömürlü olmalarını sağlar. 

Daha fazla bilgi edinmek için aşınma kılavuzumuzu ve özellikle düzensiz aşınma hakkındaki yazımızı okuyun.

Lastik bakımına ilişkin 3 numaralı ipucu: tarlada çalıştıktan sonra onları temizleyin 

Burada çamuru temizlemekten değil, lastiğe zarar verebilecek maddelerden (kimyasallar, buğday çimeni suyu, bitki koruma ürünleri vb.) bahsediyoruz. 

Tarladan sonra basit bir su hortumuyla onları temizlemek, lastiklerinizi mümkün olduğunca uzun süre korumak için benimsenmesi gereken iyi bir alışkanlıktır. 

Depolama ve kışlama için doğru önlemler 

Alternatif takımları belirli bir süre boyunca saklayıp, lastiklerin deforme olmadığından veya ezilme nedeniyle gerilmediğinden emin olun. Bunları kuru, iyi havalandırılan bir yerde, doğrudan güneş ışığından uzakta ve aşağıdaki unsurlardan uzakta saklayın: 

• herhangi bir ısı kaynağı (alev, kaynak makinesi vb.) 
• herhangi bir ozon kaynağı (elektrik motoru, elektrik transformatörü vb.) 
• kauçuk yapısını değiştirebilecek herhangi bir kimyasal madde (çözücüler, hidrokarbonlar) 
• herhangi bir keskin metal nesne 

Araçları (ör. biçerdöverler) kışa hazırlarken, lastiklerin zamanla maruz kaldığı doğal hava kaybı nedeniyle lastiğin ezilmesini önlemek için basınçlarını hafiften artırmak gerekecektir. 

Sonuç

Belirtmiş olduğumuz gibi uygun lastik bakımı, sorunları önleyebilecek ve lastiklerinizin ömrünü en üst düzeye çıkarabilecek birkaç basit ve düzenli önlem gerektirir.  

Bunlardan en önemlisi lastik basıncıdır. Aynı zamanda tarlada çalışırken lastiklerinizin performansını garanti eden de budur. Lastiklerinizin basıncının ayarlandığından emin olmak için, basıncı her zaman yükünüze göre ayarlamanızı öneririz. MICHELIN Agropressure aracımız bunu tahmin edip hesaplamanıza yardımcı olabilir. 

MICHELIN Agropressure ile lastikleriniz için doğru basıncı belirleyin 


Daha fazla tavsiyeye mi ihtiyacınız var? Lastik bakımı ve bakım kılavuzumuzu keşfedin

Güncel olmayan bir Web Tarayıcısı kullanıyorsunuz.

Web sitesi tarafından desteklenmeyen bir tarayıcı kullanıyorsunuz. Bu, bazı işlevlerin amaçlandığı gibi çalışmayabileceği anlamına gelir. Bu durum, sitede gezerken garip davranışlara neden olabilir.

Bu web sitesinden tam olarak yararlanmak için aşağıdaki tarayıcılardan birini kullanın veya yükseltin/yükleyin

Firefox 78+
Edge 18+
Chrome 72+
Safari 12+
Opera 71+