İkinci el bir kamyon satın almadan önce bilmeniz gerekenler

İkinci el bir kamyon satın almadan önce bilmeniz gerekenler

İkinci el bir kamyon satın almadan önce bilmeniz gerekenler

Yayınlanma tarihi 29 Eylül 2022 - 2 dakikalık okuma

İkinci el bir kamyon satın almak zaman alıcı ve zorlayıcı olabilir. Nereden başlamalı? Neye bakmalı? Bazı uzman tavsiyeleri almak üzere Heike Dietrich'e başvurduk. MAN'ın Almanya'daki İkinci El Satış Direktörü olarak, iyi kamyonlara ikinci bir hayat verme konusunda bir iki şey biliyor.
 

HEIKE DIETRICH

HEIKE DIETRICH

Heike Dietrich, MAN Almanya İkinci El Satış Direktörü

 

ipucu

ipucu

Güvenilir bir kaynaktan satın alın

MAN gibi kalite vaadi ve güvencesi olan bir OEM'den kamyon satın alırsanız pek çok sorun ve baş ağrısından kurtulursunuz. Bırakın tüm kontrolleri uzmanlar halletsin. Sizin tek yapmanız gereken, istediğiniz özellikleri seçmek! MAN'ın üst kaliteli, onaylı ikinci el kamyonları sağlam bir garantiyle birlikte gelir. Örneğin, 3 Yıldızlı derecelendirmeyi (Kontrol Edildi, Onaylandı, Güvenilir diğer bir deyişle CCT) hak eden kamyonlar aşağıdaki kriterleri karşılamaktadır:

• Araçlar en fazla 4 yaşındadır
• Kilometre 500.000 km'nin altındadır
• Lastik dişi en az 6 mm’dir*
• Güç aktarma organlarına yönelik MAN TopUsed garantisini kapsar
• Kapsamlı teknik kontroller uzmanlar tarafından gerçekleştirilmiştir
• Zorunlu genel araç muayenesinden geçmiştir
• Gerekli tüm onarım ve hizmetleri içeren birinci sınıf yenileme işlemi yapılmıştır

 

ipucu

ipucu

Kamyonunuzu yola çıkmaya hazır hale getirin

Sertifikalı bir kamyon satın almamaya karar verirseniz, yola çıkmaya hazır hale gelmeden önce belirli kontrolleri yapmanız gerekecektir. Aşağıdakileri doğruladığınızdan emin olun:

• Teknik hasar: Üreticiye özel bir arıza tespit aracıyla olası teknik sorunları analiz etmek için kamyonun "beynine" veya sistemine erişin
• Kullanım hasarı: frenler, koltuk onarımları vb. gibi aşınma ve yıpranma.
• Darbe hasarı: darbenin neden olduğu çizikler, ezikler ve diğer hasarlar
• Eksik parçalar: tekerlek bloğu ve ön cam silecekleri gibi gevşek nesnelerin değiştirilmesi

ipucu

ipucu

Lastikleri ihmal etmeyin

Aşınmış lastikler için fiyat kırma teklifini kabul etme cazibesinden kaçının. Lastiklere çok dikkat edilmesi gerekir çünkü aşınmış lastikler en az diğerleri kadar büyük bir güvenlik riskidir! Aynı şey, özel kullanımınıza göre lastik seçimi için de geçerlidir. Halihazırda belirli lastiklerle donatılmış bir aracı satın alıp tamamen başka bir amaçla kullanmak hayal kırıklığı yaratabilir ve hatta tehlikeli olabilir! İmzayı atmadan önce lastik dişini, basıncını, tipini ve genel durumunu kontrol ettiğinizden emin olun. Köklü bir üreticiden satın alıyorsanız, araçların denetlenmiş lastiklerle satıldığını garanti ettiklerini bilmek sizi mutlu edecektir. Örneğin MAN, üç yıldız derecelendirmesi için diş derinliğinin en az 6 milimetre olmasını şart koşar.
 

ipucu

ipucu

Yerinizden Kıpırdamayın!

Ciddiyiz! Pandemi, az bilinen bir trendi yaygınlaştırdı: sanal ziyaretler. MAN'ın tüm ikinci el kamyon seçeneklerine web sitesinden ulaşabilirsiniz. Bu yüzden bir liste hazırlayın ve her bir kamyonun iç ve dış kısmının videosunu izleyin. Sürecin sonunda, yüz yüze bir son ziyaret planlayabilir veya kamyonunuzun teslim edilmesini sağlayabilirsiniz. Ve korkmayın ౼ Avrupa genelinde geçerli sertifikaların, bir dizi garantinin, R&M sözleşmelerinin ve çalışma süresi garantisinin yanı sıra dijital hizmetlerle de korunursunuz.

Güncel olmayan bir Web Tarayıcısı kullanıyorsunuz.

Web sitesi tarafından desteklenmeyen bir tarayıcı kullanıyorsunuz. Bu, bazı işlevlerin amaçlandığı gibi çalışmayabileceği anlamına gelir. Bu durum, sitede gezerken garip davranışlara neden olabilir.

Bu web sitesinden tam olarak yararlanmak için aşağıdaki tarayıcılardan birini kullanın veya yükseltin/yükleyin

Firefox 78+
Edge 18+
Chrome 72+
Safari 12+
Opera 71+